Laura Y – 9 Oktober – Zaal Vooruit

Zaterdag 9 Oktober 2021
Zaal Vooruit – Boechout
20u15 (deuren 19u30)
Tickets €12

Bestel je tickets hier

Laura Y (uit te spreken als ‘why’) maakt pianomuziek voor films die niet bestaan. Geïnspireerd door Sakamoto Ryuichi is ze minimalistisch door de noten die ze overslaat, maar grijpt naar de keel bij de noten die ze wel speelt. Daarbij is ze niet bang van muzikale cross-overs. Zo componeert Laura Y met een ‘hiphop attitude’ en werkte ze o.a. samen met B-Boy Faïsi, vaporwave producer Vanitas 命死 567 en singer-songwriter BLUAI. Voor haar single ‘Ali, my neighbour’ maakte ze een animatievideo en in 2020 illustreerde ze de dichtbundel ‘HuidHonger’ van slam poet Mariam Hakobyan.
Kortom, Laura Y vertelt zowel met beelden als met muziek.

Aangezien Bluai geselecteerd werd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, zal zij Laura deze keer niet begeleiden op gitaar, zoals we eerder schreven.

Wel laat Laura zich voor deze keer omringen door een schare topmuzikanten, zorgt een vj voor live begeleidingsbeelden en komt een brackedancer ook nog even meedoen om het geheel compleet te maken. Jonge talenten dus die je echt gezien en beleefd moet hebben. Er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de ingang. Het concert start zo stipt mogelijk om 20.15 u

Beluister Laura Y op Spotify

Hieronder nog een mooie terugblik naar het optreden van Laura