Nneema – 11 September – Zaal Vooruit

Zaterdag 11 September 2021
Zaal Vooruit – Boechout
20u15 (deuren 19u30)
Tickets €12

Bestel je tickets hier

Nneema’s eerste single ‘A Visit‘ baadt aanvankelijk in een luie, zondagse sfeer, ergens in de ‘deep south’ op een bloedhete front porch met een glas koele homemade ice tea. Een laidback ritmesectie, een bluesy stem met kraakje en de weemoedige buigingen van Hammond organ en pedal steel. Maar laat je niet misleiden. Die gemoedelijkheid verdwijnt al snel. Net als de vrouw in de song, met een eeuwig koppige glimlach die, geheel ongepland, op de koffie bij een verre tante, uiteindelijk ook breekt. John Steinbeck zou er een volledige roman uit gepuurd hebben.

Nneema

Nneema gaat voor een uitgepuurde sound: warm, intimistisch, melancholisch, soms rauw en steeds met een broeierige ondertoon van soul, R & B en jazz. De narratieve songs gaan de diepere, vaak lastigere vraagstukken des levens niet uit de weg.

Nneema’s eerste vinyl EP ‘Ear of Clay’ komt eind augustus uit: een eclectische plaat waarin elke song een ander karakter en diens manier van het leven belicht. Een exquise schare aan gastmuzikanten kleurt de plaat mee in en geeft ze een volstrekt eigen identiteit.
‘Ear of Clay’ noopt het oor tot een open blik en bevat 6 songs die elk een nieuwe uitnodiging zijn om aan te schuiven aan de keukentafel van een andere ziel. U bent, uiteraard, meer dan welkom.

Neem bestaat uit:

  • Emilie Leysen – vocals
  • Niels Verheest – hammond, wurlitzer, piano (Blue Blot, Eva De Roovere, Whodads)
  • Jan-Sebastiaan Degeyter – gitaar (Laughing Bastards, Stef Kamiel Carlens)
  • Matthias Debusschere – bass (Pieter Embrechts, Sioen)
  • Frederik Van den Berghe – drums (Arno, Admiral Freebee, Trixie Whitley, Milow)